FI | EN
Contact us

Epilepsiatutkimus

Tavoitteena yksilöllinen ja tehokas epilepsian hoito

Epilepsiakeskuksen potilailla on mahdollisuus osallistua biomarkkeritutkimukseemme, joka kehittää vaikeiden ja harvinaisten epilepsioiden hoitoa.

BIOMARKKERIT EPILEPSIAN HOIDOSSA

Biomarkkerilla tarkoitetaan luotettavasti mitattavissa olevaa tekijää, joka kuvaa normaalin tai poikkeavan biologisen tilanteen muutosta, kuten esimerkiksi verensokerin mittaus diabeteksessa. Epilepsian hoidossa luotettavia biomarkkereita ei vielä ole identifioitu, mutta niiden uskotaan tuovan uusia mahdollisuuksia epilepsiapotilaiden hoitoon.

Nykytilanteessa epilepsian hoitopäätökset perustuvat pääasiassa ”yritykseen ja erehdykseen”, eikä hoitoa aloitettaessa ole mahdollista ennustaa esimerkiksi lääkehoidon sopivuutta potilaalle. Biomarkkerit voisivat tarjota mahdollisuuden epilepsian yksilöllisempään hoitoon. Biomarkkereiden avulla olisi mahdollista myös määrittää hoidon aloittamisen optimaalinen ajankohta ja löytää ne potilaat, jotka tarvitsevat lääkehoidon lisäksi myös muita hoitomuotoja. Biomarkkereiden avulla voitaisiin siten myös minimoida potilaan riskiä useisiin liitännäissairauksiin ja taudin asteittaiseen pahenemiseen.

TUTKIMME EPILEPSIAN ENNUSTETTA JA HOITOA

Tutkimuksemme tarkoituksena on selvittää epilepsian ennusteeseen vaikuttavia tekijöitä ja löytää epilepsian biomarkkereita, sekä parantaa taudin etenemisen arviointia ja löytää uusia lääkehoidon kohteita epilepsiaa sairastaville. Tutkimukseen osallistuvan henkilön valintakriteerinä on epilepsiadiagnoosi. Epilepsian hoidolla tai lääkityksellä ei ole merkitystä tutkimukseen osallistumisen kannalta.

Tavoitteena on kerätä mahdollisimman kattava ajanmukainen tieto kaikista Suomessa diagnosoiduista ja hoidetuista epilepsiapotilaista, jotta ymmärtäisimme paremmin epilepsioiden taudinkulkua ja ennustetta ja sitä määrääviä tekijöitä.

Lisäksi kauttamme on mahdollista osallistua myös uusien lääkkeiden tutkimuksiin.