FI | EN
Contact us

SYDÄNHOIDOT

Korkeatasoista sydän-, rintaelin- ja verisuonisairauksien hoitoa

KYS Sydänkeskus tarjoaa korkealaatuista hoitoa yli 20 000 potilaalle joka vuosi. Meillä sydän- ja verisuonitautien hoitoon keskittyy 40 kardiologia ja kirurgia sekä lähes 150 hoitotyön ammattilaista. Olemme kansainvälisesti tunnettuja huipputasoisesta hoidostamme ja tutkimuksestamme. Erikoistumisalojamme ovat kardiologia, sydänkirurgia, rintakirurgia, ruokatorvi- ja keuhkokirurgia sekä verisuonikirurgia. Lisäksi hoidamme potilaita, jotka tarvitsevat kilpirauhasen tai lisäkilpirauhasen leikkausta.

Hoidoissa käytämme uusinta tietoa ja tekniikkaa. Meillä on laitteet vaativimpaan sydämen kuvantamiseen (esim. CT, MRI, PET) sekä kattava laadunvalvontajärjestelmä.

Sepelvaltimotaudin hoito

Suoritamme vuodessa 2000 sepelvaltimoiden varjoainekuvausta ja noin 1 000 pallolaajennusta. Pallolaajennuksen avulla voimme hoitaa sepelvaltimo- ja sydänsairauksia siten, että potilas tulee toimenpiteeseen sairaalaan aamulla ja voi päästä kotiin jo saman päivän aikana. Vaikeimpien sepelvaltimo- ja sydänsairauksien hoidossa sopivin hoito on yleensä ohitusleikkaus.

Rytmihäiriöt

Meillä on käytössä nykyaikaisia sähköanatomisia anturilaitteita sekä magneettinen navigointilaite vaativien rytmihäiriöiden hoitoon. Suoritamme vuosittain noin 450 rytmihäiriötutkimusta ja -hoitoa.

Sydänläppäsairaudet

Ensisijainen hoito vaikeille sydänläppäsairauksille on sydänleikkaus ja viallisen läpän korjaus tai korvaaminen proteesiläpällä. Sydänläppäsairauksien hoidossa pyrimme käyttämään ns. korjaavaa leikkausta, jossa viallinen läppä korjataan ilman keinotekoista läppää. Aorttaläpän leikkauksessa sovitamme joko biologisen tai mekaanisen proteesiläpän. Viimeisin hoito on transkatetrin aortan proteesiläpän asentaminen ilman avointa leikkausta.

 

 Multidisciplinary, high-quality diagnostics, treatment and follow-up for urological diseases and cancers

 

Verisuonikirurgia

Verisuonikirurgiassa hoidamme kapenevia valtimoita kirurgisesti erilaisilla menetelmillä, samoin kuin laskimonsisäisesti angioplastian ja stentin avulla. Sydän- ja verisuonisairauksien nykyaikainen hoito on yhdistelmä erilaisia tekniikoita. Saman toimenpiteen aikana voimme suorittaa esimerkiksi nivelvaltimon angioplastian ja stentin, samoin kuin reisiluun popliteaalisen ohitusleikkauksen.

Laajennettujen verisuonien tai aneurysmien hoidossa käytämme uusinta tekniikkaa, kuten laskimonsisäisiä proteesistenttejä perinteisen avoimen kirurgian tekniikan rinnalla. Pyrimme suorittamaan suonikohjujen tai pinnallisten laskimotromboosien hoidon puhkaisutekniikoilla (radiotaajuinen ablaatio, laser, vaahtoskleroterapia), jolloin vältetään usein ihon viiltojen tekemistä.

Lisäksi suoritamme noin 220 kilpirauhasen ja lisäkilpirauhasten kirurgista hoitoa vuodessa.

 

Hoitoon hakeutuminen

Tutustu hoitopolkuun

Ota yhteyttä