FI | EN
Contact us

CyberKnife®-SÄDEHOIDOT

Tehokasta ja turvallista tarkkuussädehoitoa huipputeknologian avulla

CyberKnife® on robottitekniikkaan perustuva tarkkuussädehoitolaite, joka mahdollistaa potilasystävällisen, tehokkaan ja turvallisen sädehoidon. Laitteen avulla hoito voidaan kohdistaa oikeaan kohtaan tervettä kudosta säästäen. Näin on mahdollista hoitaa vaikeissakin paikoissa sijaitsevia kasvaimia.

Hoitoa voidaan antaa esimerkiksi aivojen ja selkärangan alueen kasvaimiin, sisäelinsyöpiin sekä eturauhassyöpään. CyberKnife-teknologian tarkkuus mahdollistaa terveen kudoksen säästämisen ja suurempien sädehoitoannosten käyttämisen, mikä vähentää sädehoitokertojen tarvetta.

Kuopion yliopistollisen sairaalan CyberKnife-laite on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa Suomessa ja Pohjoismaissa.

 

Hoitoon hakeutuminen

Tutustu hoitopolkuun
Ota yhteyttä

MIKÄ CYBERKNIFE® ON?

CyberKnife

CyberKnifea käytetään erilaisten hyvän- ja pahanlaatuisten kasvainten sädehoitoon koko kehon alueella. Hoito on kivutonta ja hoitojaksot lyhyitä ja tehokkaita.

Lue lisää

 

TUTUSTU HOITOPOLKUUN

CyberKnife hoitajat

Sädehoito vaatii aina hoitavan lääkärin lähetteen sekä erikoislääkärin arvion siitä, voidaanko potilaan hoito toteuttaa CyberKnife -hoitolaitteella.

Lue lisää

 

AMMATTILAISILLE

Cyberknife asiantuntija 1

Miten lähetän potilaan CyberKnife-konsultaatioon? Tutustu potilaita CyberKnife-hoitoon lähettäville lääkäreille kokoamaamme ohjeeseen.

Lue lisää

 

Eturauhassyövän hoito

Paikallinen eturauhassyöpä on optimaalinen kohde tarkkuussädehoidolle, sillä se mahdollistaa tavanomaista sädehoitoa suuremmat kerta-annokset ja näin vähentää hoitokertojen määrää. Sädehoitokohteen paikantamiseksi eturauhassyöpäpotilaille asetetaan hoitoa varten kultamarkkerit eturauhaseen. Markkerien laiton jälkeen tehdään lantion tietokonetomografia- ja magneettikuvaukset sädehoidon suunnittelua varten. Eturauhassyövän hoitokertoja on viisi, yleensä 2–3 viikossa. Tavallisesti yksi hoitokerta kestää alle tunnin ja koko hoitojakso noin kaksi viikkoa. Sädehoitotekniikan ja laitteen tarkan kuvantaohjauksen ansiosta virtsatie- ja peräsuolihaittojen riski on vähäinen.

 

CyberKnife
Cyberknife asiantuntija 1

Pään alueen CyberKnife-hoito

Tarkkuussädehoidon kohteiksi soveltuvat parhaiten suhteellisen pienet, yksittäiset ja tarkkarajaiset kasvaimet. Kasvainten odotettavissa oleva vaste on pieneneminen tai kasvun pysähtyminen. Verisuoniepämuodostumissa pyritään täyteen tukkiutumiseen.

Muut hoitokohteet

  • aivojen alueen kasvaimet ja verisuoniepämuodostumat
  • duraalinen arteriovenöösi fisteli (DAVF) eli oikovirtaus
  • trigeminusneuralgia eli kolmoishermosärky

 

Sädehoitoyksikön ammattilaiset apunasi

CyberKnife-hoidon toteuttamisesta vastaa aina erikoislääkärin, sairaalafyysikon ja röntgenhoitajan tiimi. Potilaan soveltuvuudesta hoitoon päättää syöpätautien ja sädehoidon lääkäri, neurokirurgisilla potilailla hoitava neurokirurgi. Soveltuvuuteen vaikuttaa muun muassa hoitokohteen sijainti, tautiluokitus ja potilaan yleisvointi.

Sairaalafyysikko laatii potilaalle henkilökohtaisen annossuunnitelman lääkärin määrittämään hoitokohteeseen. Hoidon toteuttaa sädehoitoyksikön röntgenhoitajat.

Individualised and high-quality cancer treatment

Hoitoon hakeutuminen

CyberKnife-hoito toteutetaan Kuopion yliopistollisen sairaalan Sädehoitoyksikössä, joka on osa KYS Syöpäkeskusta. Syöpäkeskukseen kuuluvat myös syöpätautien poliklinikka, infuusioyksikkö sekä syöpätautien vuodeosasto.

FinnHealthin avulla pääset hoitoon tehokkaasti ja oikea-aikaisesti. Hoitoon hakeutuessasi tarvitset diagnoosin ja yhteydenoton FinnHealth-tiimiin.

Lue lisää

Yhteystiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS)
Sädesairaala, S-ovi
Kelkkailijantie 7, 70210 Kuopio