FI | EN
Contact us

SYÖPÄHOIDOT

YKSILÖLLISTÄ JA KORKEATASOISTA HOITOA KYS SYÖPÄKESKUKSESSA

Syöpäkeskuksemme tarjoaa laadukasta ja monipuolista syövänhoitoa, joka kattaa kaikki hoidon osa-alueet: kirurgian, sädehoidon, lääkehoidon, isotooppihoidon ja oireenmukaisen hoidon. Käytössämme on Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäinen CyberKnife-tarkkuussädehoitolaite. Olemme erikoistuneet rintasyövän ja palovammojen hoitoon ja vastaamme myös mikrokirurgisista korjausleikkauksista ja pehmytkudossyöpien hoidosta. Plastiikkakirurgipalvelumme ovat saatavilla ympäri vuorokauden.

Syöpäsairauksien hoidot toteutetaan moniammatillisissa tiimeissä, joihin osallistuu sairauden luonteesta riippuen esimerkiksi syöpälääkäri, kirurgi, patologi ja radiologi. Lisäksi käytännön hoitotyöhön osallistuu useita eri alojen ammattilaisia.

RINTASYÖVÄN HOITO

Hoidamme kaikenlaisia rintarauhasen sairauksia syntymävioista ja tulehduksista kasvaimiin. Olemme erittäin korkeatasoinen rintasyövän hoitokeskus ja Suomessa edelläkävijöitä plastiikkakirurgian hyödyntämisessä osana rintasyövän hoitoa.

Hoitoketjuumme kuuluvat:

  • syövän diagnostiikka
  • kirurginen hoito
  • onkologinen hoito

Rintasyöpäpotilaan hoito suunnitellaan moniammatillisessa työryhmässä ja kirurgisen hoidon toteutuksesta vastaa plastiikkakirurgi. Hoidamme rintasyövän tehokkaasti, mutta käytämme säästävää leikkaustekniikkaa aina, kun se on mahdollista. 

MELANOOMAN HOITO

Ihomelanoomat ovat länsimaissa nopeimmin yleistyviä syöpätauteja. Suurin riskitekijä niille on auringon ultraviolettisäteilyn aiheuttama ihon palaminen. Melanooman hoitomuodoista tärkein on leikkaus. Lisäksi on erittäin olennaista selvittää melanooman mahdollinen leviäminen imusolmukkeisiin, sillä näin voidaan parantaa potilaan ennustetta ja estää taudin leviämistä. Tarvittaessa on mahdollista toteuttaa laajempi imusolmukkeenpoistoleikkaus.

Melanooma voi uusiutua alueellisesti tai etäpesäkkeinä. Myös uusiutuneen melanooman hoidossa on tilanteesta riippuen mahdollista käyttää leikkaushoitoa tai syöpätauteihin annettavaa lääkehoitoa. Suunnittelemme etäpesäkkeistä melanoomaa sairastavien leikkaus-, lääke- tai sädehoidon aina yksilöllisesti. 

LYMFOOMAN ELI IMUSOLMUKESYÖVÄN HOITO

Imusolmukesyövän hoitoon Syöpäkeskuksessamme on rakennettu saumaton ja nopea diagnostinen ketju. Annettava hoito perustuu viimeisimpään tietoon alalta – asiantuntijamme ovat aktiivisesti mukana Suomen ja Pohjoismaisen lymfoomaryhmän toiminnassa. Olemme myös mukana lymfoomatutkimuksessa ja Syöpäkeskuksestamme käsin johdetaan useita kansallisia ja myös kansainvälisiä lymfoomatutkimusprojekteja.

 

CyberKnife

KYS Syöpäkeskuksessa on Suomen ja Pohjoismaiden ainoa CyberKnife®-tarkkuussädehoitolaite. 

 

SÄDEHOITO

KYS:ssä ulkoinen sädehoito toteutetaan neljällä modernilla sädehoidon lineaarikiihdyttimellä. Yksi hoitolaitteistamme on Pohjoismaiden ainoa robottiteknologiaan perustuva CyberKnife®- tarkkuussädehoitolaite, jolla voidaan hoitaa pieniä hoitokohteita millimetrintarkasti ja säästää näin ympäröivää kudosta. Lue lisää CyberKnife®-hoidosta täältä.

Muu KYS:ssä toteutettava ulkoinen sädehoito annetaan terveitä kudoksia säästävällä kaarimoduloidulla tekniikalla (VMAT) ja jokainen hoitokerta kohdistetaan päivittäisellä kartiokeilatomografiakuvantamisella (CBCT). Tällä saavutetaan tarkka, 3D-kuvainformaatioon perustuva päivittäinen sädeannoksen kohdistaminen hoidettavalle alueelle, mikä mahdollistaa terveiden kudosten sädeannosten pienentämisen edelleen.

Lisäksi Syöpäkeskuksessamme toteutetaan moderneja, keuhkoja sekä sydäntä säästäviä hengityspidätyshoitoja. Hengitysliikkeen huomioivaa ja kontrolloivaa hoitotekniikkaa käytetään vasemman rinnan sekä keuhkojen- ja vatsan alueiden sädehoidoissa.

KYS:ssä on myös laaja kokemus ontelon- ja kudoksensisäisistä sädehoidoista (brakyterapiahoidot), joissa korkea-aktiivinen säteilylähde viedään hoidettavan kohteen sisälle. 

PALLIATIIVINEN HOITO

Palliatiivinen keskuksemme on erikoistunut vaativaan oirehoitoon. Käytössämme ovat kaikki modernit invasiiviset kivunhoitomenetelmät niille potilaille, joiden kipu ei ole tavanomaisin keinoin hallittavissa.

 

Hoitoon hakeutuminen

Tutustu hoitopolkuun

Ota yhteyttä