FI | EN
Contact us

EPILEPSIAKESKUS

KORKEALAATUISTA EPILEPSIAN HOITOA LAPSILLE JA AIKUISILLE

Kuopion yliopistollisen sairaalan Epilepsiakeskus tarjoaa epilepsian diagnostiikkaa ja hoitoa aikuisille ja lapsille. Erityisosaamistamme ovat vaikean epilepsian diagnostiikka ja hoito, kallonsisäiset aivosähkökäyrärekisteröinnit ja epilepsiakirurgia.

Epilepsiakeskus on osa KYSin Neurokeskusta. Meillä potilaan hoitoa koordinoi neurologimme, jonka kanssa työskentelevät kliinisen neurofysiologian, -radiologian ja -psykologian työryhmät sekä muut erikoisalojen asiantuntijat.

Diagnostiikka ja hoito

Epilepsia on aivojen sairaus, jossa potilaalla on pitkäkestoinen taipumus saada epileptisiä kohtauksia sekä mahdollisesti myös neurologisia, kognitiivisia, psyykkisiä tai sosiaalisia toimintakyvyn ongelmia. Epilepsiat ovat monimuotoinen neurologinen sairausryhmä, siksi niiden hyvän hoidon edellytyksenä on mahdollisimman tarkka diagnoosi.

Osaamiseemme kuuluu esimerkiksi epilepsiadiagnoosin tarkentaminen, epilepsian syyn selvittäminen, kohtaustyypin ja oireyhtymän määrittely sekä diagnoosin mukaisen lääkityksen selvittäminen ja arviointi.

Lisäksi toimintaamme ovat:

  • epäselvien kohtausoireiden diagnostiikka
  • raskauden aikaisen hoidon suunnittelu
  • työ- ja ajokykyarviot ongelmatilanteissa
  • ammatillisen kuntoutuksen suunnittelu
  • vaikean epilepsian diagnostiikka ja hoito
  • epilepsiatutkimukset uusilla lääkkeillä
  • epilepsia-aiheiset ensitietopäivät ja luennot

Lisää tietoa epilepsiasta löydät Aivotalo-sivustolta.

 

Vaikean epilepsian hoito

Epilepsiakeskuksemme on erikoistunut vaikean epilepsian diagnostiikkaan ja hoitoon. Meille on keskitetty vaikean epilepsian diagnostiikan ja hoidon valtakunnallinen koordinointi.

 

Professional treatment of epilepsy in adults and children

 

Epilepsiakeskuksessa potilaan vaikean epilepsian tilanne arvioidaan uudelleen käymällä läpi aiempi sairaushistoria ja jo tehdyt tutkimukset. Lääkehoidon lisäksi hoitomuotoja voivat olla niin kirurgia, stimulaattorihoito kuin ruokavaliohoitokin.

Lue lisää

 


Epilepsiatutkimus

 

 

Epilepsiakeskuksen toiminnan laadun takeena ovat korkeatasoinen tieteellinen tutkimustyö, aktiivinen koulutustoiminta ja kehitystyö. Potilaillamme on mahdollisuus osallistua epilepsiatutkimukseemme, jonka avulla kehitämme vaikeiden ja harvinaisten epilepsioiden hoitoa.

LUE LISÄÄ